Dakterras met op maat gemaakte meubels

Een bedrijf in Amsterdam had een dakterras, dat weinig gebruikt werd. Een gemiste kans, want het was een mooie locatie met een wijds uitzicht over heel Amsterdam. Met een goede inrichting zou er niet alleen geluncht en geborreld kunnen worden, maar zou er zelfs ook gewerkt kunnen worden. Het tuinontwerpbureau Margreet Post Tuinen ontwierp daarom een mooie en functionele inrichting van het dakterras met op maat gemaakte meubels. HPG Hoveniers zorgde voor de technische uitwerking van het plan. Alle meubels werden geheel op het bedrijf van HPG gemaakt, waarna alles binnen korte tijd op het dakterras geïnstalleerd kon worden.

Ontwerp dakterras met op maat gemaakte meubels

Het dakterras heeft nu niet alleen een recreatieve functie. De opdrachtgever wil hier ook prettig kunnen werken. Daarom koos de ontwerper Margreet Post voor banken met een rechte opstelling, om een actieve zit mogelijk te maken. Medewerkers van dit bedrijf werken soms ook ’s avonds. Dit is nu ook mogelijk gemaakt op het dakterras, dankzij verlichting in de vorm van spots tussen de beplanting en door verlichte plantenbakken.Deze plantenbakken zorgen bovendien voor een prettige verdeling van de langwerpige ruimte aan de voorzijde van het pand, zodat er verschillende zithoeken ontstaan. Tevens vergroot dit het aantal mensen dat tegelijk en onafhankelijk van elkaar het dakterras kan gebruiken.

Op maat gemaakte meubels

Alle meubels zijn afgestemd op de beschikbare ruimte en op het gewenste gebruik van het terras. Door een hoekopstelling wordt de smalle ruimte optimaal benut, zonder dat de loopruimte veel belemmerd wordt. Diverse aanvullende meubels kunnen naar wens op het terras geplaatst worden, afhankelijk van de functie van het dakterras op dat moment. Zo kan tijdens de jaarlijkse barbecue al het personeel aan een lange tafel zitten. Tafels die tijdelijk niet gebruikt worden, zijn demontabel op te bergen. Voor het opbergen van de kussens zijn verrijdbare kasten gemaakt. Deze kasten kunnen ook dienst doen als bartafel.

HPG Hoveniers werkte de ontwerpen van alle tuinmeubels uit naar technische tekeningen, en fabriceerde vervolgens alle meubels. Om de overlast bij de opdrachtgever zoveel mogelijk te beperken, vond dit werk geheel plaats op het bedrijf van HPG. Pas toen alle meubels gereed waren, is de hele partij in één keer geïnstalleerd op het dakterras.

Planten en windschermen op dakterras

Op dit dakterras met op maat gemaakte meubels zijn ook de plantenbakken geheel in stijl gefabriceerd. Voor de beplanting is gekozen voor soorten die goed bestand zijn tegen wind en zon. Aanvullend worden kruiden geplant om te kunnen gebruiken bij de barbecue. En ook is gedacht aan munt voor de veel gedronken muntthee. Een en ander is aangevuld met wintergroene planten, om het gehele jaar een aangename groene omgeving te creëren.

Bezoekers en beplanting zijn beschermd tegen de wind door uitschuifbare windschermen. Deze zijn goed inpasbaar in het beschermd stadsgezicht. Bovendien zorgen ze ervoor de de gebruikers van de ruimte contact houden met hun omgeving, en kunnen genieten van het uitzicht.

 • oude situatie dakterras

  oude situatie dakterras Amsterdam

  oude situatie dakterras

  oude situatie dakterras Amsterdam

 • dakterras met op maat gemaakte tafels en banken

  op maat gemaakte banken en tafels

  dakterras met op maat gemaakte tafels en banken

  op maat gemaakte banken en tafels

 • dakterras met op maat gemaakte meubels

  hoekbank met kleine plantenbak

  dakterras met op maat gemaakte meubels

  hoekbank met kleine plantenbak

 • dakterras met plantenbakken

  diverse plantenbakken met verschillende niveau's

  dakterras met plantenbakken

  diverse plantenbakken met verschillende niveau's

 • plantenbakken creëren verschillende ruimtes

  plantenbakken creëren verschillende ruimtes

Link to Contact Page