De historie van HPG

 

De historie van HPG is het beste uit te leggen aan de hand van de verhalen van Marcel en Ellen de Zeeuw:

Marcel de Zeeuw

Mijn naam is Marcel de Zeeuw, oprichter en eigenaar van HPG Hoveniers BV.

Historie HPG: Marcel de Zeeuw
Marcel de Zeeuw

Na het afronden van mijn middelbare school studeerde ik aan de RHSTL te Boskoop. Dit is een brede opleiding op het gebied van ontwerpen, inrichten en beheren van buitenruimtes. Deze opleiding heb ik afgerond met het behalen van de ingenieurstitel.

Vervolgens werkte ik enkele jaren bij een aantal hoveniersbedrijven. Daarbij besefte ik steeds meer, dat er binnen het vakgebied veel meer mogelijkheden zijn om klanten een totaaloplossing te bieden bij hun vraagstukken over de buitenruimte. Namelijk door mee te denken, alternatieven te zoeken en door voorstellen te doen die passen bij de klant en zijn organisatie. Ik wilde geen oplossingen meer aanbieden, die voortvloeiden uit het standaard pakket van een hovenier.

Start eigen bedrijf

Ik besloot een driejarige avondstudie bedrijfskunde te gaan volgen. En na het behalen van dit diploma ben ik voor mezelf begonnen.

Vanuit deze in 1995 opgerichte eenmanszaak, is dit bedrijf doorgegroeid naar het huidige HPG Hoveniers BV. Dit bedrijf richt zich op het inrichten en beheren van de buitenruimte.

HPG anno 2017

Ik hou van korte, accurate en daadkrachtige overlegstructuren. Vandaar dat de beide bedrijven een zeer platte organisatiestructuur hebben.

Om de organisatie van de bedrijven optimaal te laten verlopen, zijn wij ISO en VCA* gecertificeerd. Mijn vrouw Ellen is KAM-coördinator van HPG. Zij verzorgt het opstellen en het actualiseren van diverse handboeken en het implementeren hiervan in de organisatie. Daarnaast is zij hoofd van de administratie.

Naast het belang van het aanbieden van oplossingen aan onze klanten voor de lange termijn, ben ik van mening dat er zo duurzaam mogelijk moet worden omgegaan met onze leefomgeving. We zijn daarom trots dat we het certificaat CO2 Bewust niveau 3 hebben. Hiermee tonen we aan, dat we actief bezig zijn om de CO2-uitstoot van onze complete bedrijfsvoering te verlagen.

Relatie met opdrachtgevers

In de afgelopen 30 jaar ben ik voor mijn relaties de partner en adviseur geweest voor alle facetten van de buitenruimte. Hierbij betreft mijn werkgebied zowel de grootschalige als kleinschalige inrichting en het bijbehorende onderhoud. Onze opdrachtgevers zijn woningbouwverenigingen, gemeenten, ministeries, instellingen, bedrijven en particulieren. Zij geven aan dat mijn sterkste kant vooral is, dat ik mij goed kan inleven in de situatie van mijn opdrachtgever en zijn organisatie. Hierdoor kan ik hen op constructieve wijze feedback geven via een open dialoog. Dit bespaart de opdrachtgever tijd, geld en energie. Dit alles resulteert in een verhoging van de kwaliteit van het eindresultaat.

De opdrachtgevers van HPG  zien ons als een betrouwbare partner. Uit een uitgebreid onderzoek naar de tevredenheid van onze klanten, blijken onze meest gewaardeerde eigenschappen:

  • nakomen van afspraken en beloftes
  • prettige manier van samenwerking, open wijze van communiceren
  • deskundigheid
  • proactief denken,  initiatief tonen, zorgen dat er resultaten behaald worden

Wilt u ervaren hoe wij ook voor u een toegevoegde waarde kunnen zijn? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op: mdezeeuw@hpg-hoveniers.nl. Of bel 0299-415205.

Ellen de Zeeuw

Ellen de Zeeuw KAM-coördinator
Ellen de Zeeuw

Ik ben Ellen de Zeeuw, KAM-coördinator en verantwoordelijk voor de administratie van HPG.

Ik ben altijd al sterk geïnteresseerd geweest in de inrichting en de ontwikkeling van mijn leefomgeving. Daarom was een studie aan de RHSTL (Rijks Hoge School voor Tuin- en Landschapsinrichting) een logische stap. In 1985 studeerde ik af in de richtingen Techniek en Beheer. Vervolgens werkte ik 7 jaar bij de Landinrichtingsdienst. Eerst als technisch medewerker, later als projectleider. In deze functies leerde ik de diverse, vaak sterk uiteenlopende belangen die in een gebied spelen, met elkaar te combineren. Denk hierbij aan de belangen van de bewoners en de gebruikers van een gebied, maar ook aan de belangen van natuur en milieu.

KAM-coördinator: veiligheid en milieu

In 1992 besloot ik om te stoppen met mijn werk, om me enkele jaren te kunnen richten op onze jonge dochters. In deze periode volgde ik een opleiding voor natuurgids en een opleiding boekhouding.

Met de start van ons eigen bedrijf nam ik de administratie voor mijn rekening. Naarmate het bedrijf groter en professioneler werd, richtte ik me steeds meer op het structureren van onze bedrijfsprocessen. Veiligheid voor mens en milieu liep als een rode lijn door onze bedrijfsvoering. Daarom schreef ik een VCA*-handboek en zorgde voor de implementatie van deze VCA*-richtlijnen in onze organisatie. Ons VCA*-certificaat toont aan dat ons bedrijf veilig werkt voor onze opdrachtgevers, voor omstanders en voor natuur en milieu.

Aansluitend legde ik onze bedrijfsprocessen vast in een ISO – handboek, hetgeen resulteerde in het behalen van het certificaat ISO-9001.

Milieubewust werken was altijd een belangrijk item binnen ons bedrijf. Om de CO2-emissie van HPG terug te dringen, startten wij in 2015 met de CO2 prestatie ladder. Het hieruit voortvloeiende certificaat CO2 Bewust niveau 3, toont aan dat we op de goede weg bezig zijn. En de jaarlijkse audits stimuleren ons om scherp te blijven en onze doelen steeds hoger te stellen.

Administratie

Naast de verantwoordelijkheid voor onze certificeringen, heb ik ook de eindverantwoording over de financiële administratie . En ik ben chef de bureau op ons kantoor in Purmerend. Dit biedt me de mogelijkheid om veel persoonlijk contact te hebben met onze klanten. Ook al verlopen die contacten dan meestal via de telefoon of per e-mail, in de loop der tijd leer je elkaar toch kennen. En ik ervaar dat mensen het prettig vinden om een vast aanspreekpunt op kantoor te hebben. Zo hoeven ze niet telkens opnieuw hun hele verhaal uit te leggen. Ook als ze enkele jaren onze diensten niet nodig hebben gehad, kunnen we zo de draad weer oppakken. Zelf vind ik deze contacten ook heel positief, omdat ik wil dat onze klanten meer zijn dan een nummer of een naam. Pas als je mensen begrijpt, kun je ze optimaal helpen.

Heeft u vragen over ons bedrijf of over onze certificeringen ? Of heeft u misschien een administratieve vraag? Bel dan 0299-415205. Ik sta u graag te woord. Mailen kan natuurlijk ook: info@hpg-hoveniers.nl.

historie HPG

Link to Contact Page