Historie HPG

 

Historie HPG

Mijn naam is Marcel de Zeeuw, oprichter en eigenaar van HPG Hoveniers BV en HPG Groenprojecten BV.

Na het afronden van mijn middelbare school ben ik gaan studeren aan de RHSTL te Boskoop. Dit is een brede opleiding op het gebied van ontwerpen, inrichten en beheren van buitenruimtes. Deze opleiding heb ik afgerond met het behalen van de ingenieurstitel.

Vervolgens heb ik enkele jaren gewerkt bij een aantal hoveniersbedrijven. Ik besefte steeds meer, dat er binnen het vakgebied veel meer mogelijkheden zijn om klanten een totaaloplossing te bieden bij hun vraagstukken over de buitenruimte. Namelijk door mee te denken, alternatieven te zoeken en door voorstellen te doen die passen bij de klant en zijn organisatie. Ik wilde geen oplossingen meer aanbieden, die voortvloeiden uit het standaard pakket van een hovenier.

Start eigen bedrijf

Ik besloot een driejarige avondstudie bedrijfskunde te gaan volgen. En na het behalen van dit diploma ben ik voor mezelf begonnen.

Vanuit deze in 1995 opgerichte eenmanszaak, is dit bedrijf doorgegroeid naar de huidige twee actieve werkmaatschappijen. Deze richten zich op het inrichten en beheren van de buitenruimte.

HPG anno 2017

Ik hou van korte, accurate en daadkrachtige overlegstructuren. Vandaar dat de beide bedrijven een zeer platte organisatiestructuur hebben.

Om de organisatie van de bedrijven optimaal te laten verlopen, zijn wij ISO en VCA* gecertificeerd. Mijn vrouw Ellen is KAM-coördinator van HPG. Zij verzorgt het opstellen en het actualiseren van de handboeken en het implementeren hiervan in de organisatie. Daarnaast is zij hoofd van de administratie.

Naast het belang van het aanbieden van oplossingen aan onze klanten voor de lange termijn, ben ik van mening dat er zo duurzaam mogelijk moet worden omgegaan met onze leefomgeving. We zijn daarom trots dat we het certificaat CO2 Bewust niveau 3 hebben. Hiermee tonen we aan, dat we actief bezig zijn om de CO2-uitstoot van onze complete bedrijfsvoering te verlagen.

Relatie met opdrachtgevers

In de afgelopen 30 jaar ben ik voor mijn relaties de partner en adviseur geweest voor alle facetten van de buitenruimte. Mijn werkgebied betreft zowel de grootschalige als kleinschalige inrichting en het bijbehorende onderhoud. Opdrachtgevers als woningbouwverenigingen, gemeenten, ministeries, instellingen, bedrijven en particulieren, geven aan dat mijn sterkste kant vooral is, dat ik mij goed kan inleven in de situatie van mijn opdrachtgever en zijn organisatie. Hierdoor kan ik hen op constructieve wijze feedback geven via een open dialoog. Dit bespaart de opdrachtgever tijd, geld en energie. Dit alles resulteert in een verhoging van de kwaliteit van het eindresultaat.

De opdrachtgevers van HPG  zien ons als een betrouwbare partner. Uit een uitgebreid onderzoek naar de tevredenheid van onze klanten, blijken onze meest gewaardeerde eigenschappen:

  • nakomen van afspraken en beloftes
  • prettige manier van samenwerking, open wijze van communiceren
  • deskundigheid
  • proactief denken,  initiatief tonen, zorgen dat er resultaten behaald worden

Wilt u ervaren hoe wij ook voor u een toegevoegde waarde kunnen zijn? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op: mdezeeuw@hpg-bv.nl. Of bel 0299-415205.

historie HPG

 

Link to Contact Page