Vijver tuin Rotterdam

Stijlgroep uit Rotterdam ontwierp deze bijzondere particuliere tuin. In deze achtertuin zijn veel verschillende elementen toegepast, maar toch straalt het geheel een enorme rust uit. HPG Hoveniers verzorgde de tuinaanleg.

Aanleg tuin Rotterdam

Het bestaande terras bij het huis is gehandhaafd. Direct hiervoor is een vijverbak gemaakt. In het lage deel van de tuin is een tweede vijverbak gemaakt. Deze wordt begeleidt een door een pad van hardhouten vlonderplanken. Dit pad leidt naar een terras achterin de tuin, dat bestaat uit langwerpige stroken natuursteen. Dit terras wordt omgeven door diverse plantenborders.
Het grote hoogteverschil in het pad is opgevangen met een hardhouten trap. Een stalen pergola brengt de diverse  hoogteniveau’s bij elkaar. De eigenaren hebben de tuin zelf aangevuld met een aantal kunstwerken.

Aanleg vijver met waterval

Direct langs het bestaande terras bij het huis is een damwand aangebracht. Aansluitend hierop is met damwandprofielen een vijverbak gemaakt. De wanden hiervan zijn bekleed met zinken platen. De bovenkant is afgewerkt met natuursteen. Aan de tuinkant zit een brede uitstroomopening.

Langs de trap loopt een bedding van maaskeien en Japans split.  Via de brede uitstroomopening van de bovenste vijver stroomt het water als een waterval naar het lager gelegen deel van de tuin. Hier ligt een tweede vijverbak die het water opvangt en terugpompt naar de eerste vijverbak.

  • vijver met overloop, tuin Rotterdam
    vijver met overloop, tuin Rotterdam
  • vijver tuin Rotterdam, HPG Hoveniers
    vijver tuin Rotterdam, HPG Hoveniers
Link to Contact Page