Waterpartijen

 

Heeft u regelmatig problemen met wateroverlast? Ontbreekt er op uw terrein een aangename plek om te kunnen recreëren? Of wilt u misschien de natuurwaarde van uw terrein verhogen? Een waterpartij biedt u veel mogelijkheden, mits deze op een doordachte wijze wordt aangelegd. HPG adviseert en legt vakkundig grote en kleine waterpartijen aan. Ook verzorgen onze hoveniers op professionele wijze voor u het onderhoud, zodat u hier verder geen omkijken meer naar heeft.

Waterpartijen, vijvers, vijverbakken, sloten

Waterpartijen hebben steeds meer een toegevoegde waarde voor uw woon- of werkomgeving. Zij vervullen vele functies:

  • water vormt een mooi, afwisselend element in uw terrein. Water is een blikvanger waarbij men graag wil pauzeren of recreëren
  • waterpartijen zorgen voor extra waterberging op uw terrein. Door de klimaatverandering zal er steeds vaker sprake zijn van neerslagpieken, hetgeen wateroverlast kan verzorgen. Ook kan het rioolsysteem overbelast raken. Wateropvang in de vorm van vijvers, moerastuinen of sloten zal dit probleem verlichten.
  • waterelementen verhogen de biodiversiteit en versterken de natuurwaarde van een terrein

U heeft voor uw waterpartij vele mogelijkheden, bijvoorbeeld grote of kleine vijvers, sloten, wadi’s of vijverbakken.

Bij de aanleg van een vijver heeft u keuze uit vele materialen. Daarnaast zijn elk formaat en elke vorm mogelijk. Wij adviseren u graag wat in uw situatie de meest geschikte oplossing is. Ook denken we met u mee over de meest geschikte locatie voor de vijver. Dit is natuurlijk afhankelijk van het gebruik van uw terrein, maar ook van bezonning, aanwezige beplanting en de grondslag.

Indien u kiest voor sloten, dan kunnen we deze desgewenst voorzien van beschoeiingen. Zo kan afkalving van de oevers voorkomen worden. Heeft u veel ruimte, dan kunt u ook kiezen voor voor een natuurlijke oever met een flauw aflopend talud. Dit biedt veel flora en fauna een leefgebied.

Indien u waterplanten of moerasplanten wilt, ontvangt u van HPG een beplantingsplan dat geheel is afgestemd op uw wensen. Hierbij houden we optimaal rekening met de situatie ter plekke, zodat de beplanting goed zal gedijen. Verder kunnen we u adviseren over het wel of niet toepassen van vissen.

Onderhoud waterpartijen

Het benodigde onderhoud van de waterpartijen is sterk afhankelijk van de functies ervan. De ervaren hoveniers van HPG kunnen uw beplanting in en rond het water onderhouden. Ook de evenuteel aanwezige pomp- en filterinstallaties worden deskundig afgesteld en onderhouden. Indien nodig kunnen we de vijverpomp ’s winters voor u verwijderen en in het voorjaar weer geheel schoongemaakt terugplaatsen.

Koi vijver

HPG is gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van koivijvers.Het water wordt gereinigd met een technisch hoogwaardige filterinstallatie. Deze kan nog worden aangevuld met een helofytenfilter, dat onbereikbaar is voor de koi. Met onze goede zorgen zullen uw koi zich perfect ontwikkelen.

Bel voor meer informatie: 0299-415205 of 0172-496000. Of e-mail: info@hpg-hoveniers.nl

 

waterpartijen bedrijfstuin Amsterdam, hovenier HPG
Koivijver met computergestuurde waterreiniging
aanleg en onderhoud vijver Diemen, hovenier Purmerend
vijver van natuursteen bij kantoor/
Link to Contact Page