Schanskorven als terreinafscheiding

Een woningbouwvereniging wilde bij een wooncomplex een nieuwe afscheiding van de particuliere tuinen. De terreinafscheiding moest laag blijven, een nette en uniforme uitstraling hebben, vandalismebestendig zijn, geen onderhoud nodig hebben en lang mee gaan. HPG Hoveniers adviseerde het gebruik van schanskorven en verzorgde ook de aanleg hiervan.

Schanskorven aanleggen

Schanskorven

Als ondergrond voor de schanskorven is een cunet gemaakt van gestabiliseerd zand. Hierin zijn hardhouten, vierzijdig geschaafde palen geplaatst. De lege schanskorven zijn vervolgens aan de palen bevestigd, zodat zij niet kunnen kantelen. De korven bestaan uit gegalvaniseerde schermen van hoogwaardig staal. De standaard lengte is 177 mm. Waar nodig zijn de korven op maat gemaakt.

Vulling schanskorven

De vulling van de korven is handmatig aangebracht, zodat de diverse formaten stenen zo goed mogelijk verdeeld konden worden en er geen ongewenste luchtgaten ontstonden. De vulling bestaat uit de breuksteen Grauwacke. Dit is een bijzonder harde zandsteensoort, die bestaat uit een combinatie van kwartsiet met diverse mineralen. Dit geeft het materiaal een gemêleerde kleur van geel /rood / grijs, die zeer natuurlijk aandoet.

 • voorbereiding schanskorven: het plaatsen van de palen

  voorbereiding schanskorven: het plaatsen van de palen

 • vervolgens worden de schanskorven geplaatst

  vervolgens worden de schanskorven geplaatst

 • de korven kunnen met natuursteen naar keuze worden opgevuld

  de korven kunnen met natuursteen naar keuze worden opgevuld

 • en natuurlijk ogende en degelijke afscheiding

  en natuurlijk ogende en degelijke afscheiding

 • het vullen van de schanskorven gebeurt op locatie

  het vullen van de schanskorven gebeurt op locatie

Link to Contact Page