Daktuin Amsterdam

Een klant in hartje Amsterdam wilde een groene oase, maar dan zonder enig onderhoud. De keuze viel op kunstgras.

Kunstgras voor daktuin Amsterdam

Om problemen met de afwatering te voorkomen, werd het bestaande dakoppervlak afgedekt met drainageplaten. Hierop zijn shockpads aangebracht. Deze 20 mm dikke platen hebben ook een drainerende functie. Daarnaast hebben ze een valdempende werking en zijn ze comfortverhogend.

Voor het kunstgras is gebruik gemaakt van Royal Grass kunstgras, waarvan HPG Hoveniers dealer is. Dit kunstgras heeft een bijzonder natuurlijke uitstraling en is zeer slijtvast. Ook behoudt het minimaal 10 jaar zijn kleur. Het hier toegepaste type Silk heeft extra zachte grassprieten. En dankzij de shockpads voelt het kunstgras bij betreden aan als een echt gazon.

Gezien de grote lengte en het grote gewicht van de rollen kunstgras, konden deze niet door het pand naar boven vervoerd worden. Het transport naar het dak is daarom verzorgd met een kraan.

De daktuin werd verder nog voorzien van een grote buitendouche. Door de goede drainerende ondergrond kan deze zonder problemen gebruikt worden.

Alle vrijkomende materialen van het werk zijn door HPG Hoveniers afgevoerd, zodat de daktuin direct gereed was voor gebruik.

Link to Contact Page