Japanse tuin Amsterdam

HPG Hoveniers heeft veel ervaring met Japanse tuinen. Zo hebben onze hoveniers ook al jarenlang deze Japanse tuin in Amsterdam onderhouden. Ook verzorgden zij de hele renovatie van de grote koivijver.

Renovatie vijver Japanse tuin

Vóórdat de renovatie van de vijver kon starten, heeft HPG een tijdelijke opvangbak voor de koi gemaakt, waarin de vissen tijdens de uitvoering konden verblijven.

De vijver is geheel leeggemaakt, waarbij ook alle aanwezige slib is verwijderd. Het moerasdeel is ook leeggemaakt. De hier aanwezige beplanting is tijdelijk in depot gezet. De vijver en het moerasdeel zijn vervolgens voorzien van een nieuwe folie. Langs de randen zijn maaskeien aangebracht. Deze zijn gedeeltelijk opgemetseld met gekleurde, krimpvrije mortel. De overige maaskeien zijn los aangebracht. Het moerasdeel is in open verbinding met de vijver gebleven, maar het is voor de vissen niet mogelijk om in het moerasdeel te komen.

Om een goede waterkwaleit voor de koi te garanderen, is de vijver voorzien van beluchtingspompen en een computergestuurd, technische hoogwaardig filtersysteem. Het moerasdeel van de vijver zorgt voor een extra zuivering van het water.
De vijver is verder voorzien van een metalen schuimbron  en onderwaterschijnwerpers. Zo kan men ook ’s avonds genieten van het uitzicht op de vijver.

Alle koi zijn teruggeplaatst in de vijver. HPG heeft tenslotte nog gezorgd voor de levering van een aantal nieuwe, grote koi.

  • Japanse tuin
    Japanse tuin
  • hoveniers-japanse-tuin
    hoveniers-japanse-tuin
Link to Contact Page