Vlonder galerij Leiden

De bewoners van een wooncomplex in Leiden hadden klachten over de gladde vlonder op hun galerij. In opdracht van de woningbouwvereniging verzorgde hoveniersbedrijf HPG voor de aanleg van een nieuwe vlonder.

Vervangen vlonder galerij

De bestaande vlonder was door slijtage erg glad geworden en was ook op diverse plaatsen beschadigd.

HPG Hoveniers verving de oude planken door nieuwe, hardhouten vlonderplanken. Deze planken zijn voorzien van een antislip-profiel, zodat ze ook onder natte omstandigheden veilig te belopen zijn.

Om de overlast voor de bewoners zo beperkt mogelijk te houden, werden steeds kleine stukken van de galerij onderhanden genomen. De verwijderde planken werden meteen vervangen door de nieuwe vlonder, zodat de galerij begaanbaar bleef voor de omwonenden. Onze hoveniers kregen dan veel positieve reacties van de bewoners!

Toepassing vlonder op galerij of dakterras

Hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling, en heeft daarmee een sterk toegevoegde waarde voor een stenen woonomgeving. Een houten vlonder op een galerij toont veel uitnodigender dan een betonnen vloer. Door het gebruik van vlonderplanken met een duidelijk profiel,en door het toepassen van naden tussen de planken, wordt neerslag zeer snel afgevoerd naar de ondergrond. Dit in combinatie met een antislipprofiel, maakt het vlonderpad een mooi en veilig alternatief voor de standaard betonnen vloer.

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor galerijen. Ook voor dakterrassen en daktuinen is een vlonderpad of een vlonderterras een mooie aanvulling.

 • vervangen vlonder galerij

  Vervangen van vlonder op galerij.

  vervangen vlonder galerij

  Vervangen van vlonder op galerij.

 • aanleg nieuwe vlonder

  aanleg nieuwe vlonder

  aanleg nieuwe vlonder

  aanleg nieuwe vlonder

 • vlonder met opvang drempel

  vlonder met opvang drempel

 • nieuwe vlonder

  nieuwe vlonder

Link to Contact Page