Plantenrijke tuin Leiden

Bijzonder afwisselende tuin Leiden met diverse zithoeken en het hele jaar door bloeiende planten. Een Eldorado voor de echte plantenliefhebber.

Aanleg plantenrijke tuin Leiden

De tuin rondom het huis heeft diverse grotere en kleinere zithoeken met verschillende sferen. Maar overal vormt de weelderige beplanting de basis van de tuin. Gekozen is voor veel vaste planten die elkaar opvolgen in bloeitijd, zodat de tuin het hele jaar door zeer kleurrijk is. Dit is niet alleen mooi voor de eigenaren van de tuin, maar ook zeer aantrekkelijk voor allerlei insekten. Zo kan een particuliere tuin een belangrijke bijdrage leveren aan het voortbestaan van bijvoorbeeld allerlei solitaire bijen.
Als planten zijn uitgebloeid, vormen de verschillende bladvormen – en kleuren een interessante achtergrond voor de volgende bloeiers.

In de zijtuin bevinden zich ruime plantenborders die door meimerpaadjes van elkaar zijn gescheiden. Hier komt een mens na een dag hard werken echt tot rust. Aansluitend op deze plantenzone ligt een ruim gazon, waar volop gespeeld of geluierd kan worden. Het gazon geeft aan één zijde vrij zicht op de langs het huis lopende watergang. Aan het water ligt een vlonderterras. Langs de overige twee zijden van het gazon staat hoge beplanting, die de tuin afschermt van de omgeving. In de hoek van het gazon is een een prieel van leibomen gemaakt. Een vrijliggend tegelpatroon maakt het mogelijk om hier met een stoel toch stevig op het gazon te zitten.

In de voortuin vormt een strak vorm gegeven vijver een blikvanger.Ook in deze vijver is beplanting toegepast. Een traliewerk maakt het mogelijk om de vijver over te steken.

 • intiem zithoekje, terras
  intiem zithoekje, terras
 • moderne vijver, tuin Leiden
  moderne vijver, tuin Leiden
 • terras met bloeiende plantterras met bloeiende plant
  terras met bloeiende plantterras met bloeiende plant
 • bloeiende plantenborders, tuinaanleg Leiden
  bloeiende plantenborders, tuinaanleg Leiden
 • plantenrijke tuin met vijver
  plantenrijke tuin met vijver
 • tuin Leiden met veel bloeiende plantenborders
  tuin Leiden met veel bloeiende plantenborders
 • bijzondere zithoek in gazon
  bijzondere zithoek in gazon
 • natuurstenen tegelterras met bloeiende plantenborders
  natuurstenen tegelterras met bloeiende plantenborders
Link to Contact Page