Japanse tuin Zaandam, renovatie

In een bestaande Japanse tuin Zaandam was de vijver lek, waardoor er slechts een klein laagje water in stond. Bovendien was de vlonder op veel plaatsen doorgezakt, en waren de planken versleten en glad geworden. Hierdoor was een gevaarlijke situatie ontstaan, en de eigenaren op leeftijd maakten dan ook geen gebruik meer van hun tuin. Toch zouden zij graag weer op de vlonder kunnen zitten en genieten van hun tuin.Voorwaarde daarbij was wel, dat ze voldoende privacy zouden hebben. Ook mocht de tuin niet veel onderhoud nodig hebben.

Renovatie Japanse tuin Zaandam

Om de tuin weer in zijn oude luister te herstellen, heeft HPG van de aanwezige vlonders alle vlonderplanken geheel vervangen. Waar nodig, is ook de dragende constructie vernieuwd. Door een goede kwaliteit hout te gebruiken, kunnen deze vlonders weer heel lang mee.
Uit onderzoek bleek, dat de vijver op diverse plaatsen lekte. Om te voorkomen, dat na reparatie van deze gaten het oude folie weer op andere plekken zou gaan lekken, is ervoor gekozen om de hele vijver te voorzien van nieuw vijverfolie. Met deze oplossing kan de vijver gegarandeerd weer vele jaren vooruit.
Om de privacy in de tuin te verhogen, was er een extra afscheiding nodig aan één zijde van de tuin. Het hiervoor gemaakte bamboe scherm past perfect in de Japanse stijl te van de rest van de tuin.
Op het vlonderterras zijn op maat gemaakte, houten zitbanken geplaatst. Deze nodigen uit om even lekker in de tuin te zitten, zonder diverse meubels neer te hoeven zetten. Door de hoekvormige opstelling kan de gewenste bezonning gekozen worden.

De aanwezige beplanting in de tuin was nog goed bruikbaar en is dus gehandhaafd. Wel heeft er vormsnoei plaats gevonden om alles weer in de juiste verhoudingen te brengen.

Zo is een onbruikbaar geworden tuin weer veranderd in een bron van tuinplezier.

 • Oude situatie

  Oude situatie

 • Vernieuwen vlonder

  Vernieuwen vlonder

 • Aanbrengen vijverdoek

  Aanbrengen vijverdoek

 • Aansluiting vlonder op vijver

  Aansluiting vlonder op vijver

 • Bamboe hekwerk

  Bamboe hekwerk

 • Zithoek en Bamboe hekwerk

  Zithoek en Bamboe hekwerk

 • Vlonder

  Vlonder

 • vacature werkvoorbereider Purmerend

  Eindresultaat Japanse tuin Zaandam

  vacature werkvoorbereider Purmerend

  Eindresultaat Japanse tuin Zaandam

Link to Contact Page