Houten tuinbank op maat maken

 

Houten tuinbanken zijn er te koop in alle soorten en maten. Maar wat doet u als de door u gewenste bank niet bestaat? Dan laat u uw tuinbank op maat maken. HPG helpt u graag!

Tuinmeubels voor dakterras

houten tuinmeubels maken
hardhouten planken en balken

Margreet Post Tuinontwerpen ontwierp voor een opdrachtgever in Amsterdam een nieuwe inrichting van zijn dakterras. Het tuinontwerpbureau ontwikkelde hiervoor een geheel eigen design tuinmeubels: banken, tafels, kasten en plantenbakken. Gekozen is voor een natuurlijke uitstraling van onbewerkt hout. HPG Hoveniers zorgde voor de technische uitwerking van de plannen, en maakte alle meubels.

Om ervoor te zorgen dat de tuinmeubels lang mee gaan bij een minimaal onderhoud, is gekozen voor het gebruik van hardhout. Hieronder laten we u zien hoe de tuinbanken tot stand zijn gekomen.

Houten tuinbank op maat

platen voor tuinbank op maat zagen
platen op maat zagen

De basis van de tuinbanken bestaat uit betonplex platen. Hierop zijn hardhouten planken aangebracht. Om te voorkomen dat deze planken kromtrekken, zijn alle planken voorzien van lamellen.

lamellen als houtverbinding
lamellen als houtverbinding

Dit vereist een zeer nauwkeurig meet- en freeswerk, anders passen de planken niet op elkaar.

Om te voorkomen dat de planken gaan kieren, worden zij met houtlijm op elkaar aangebracht. Grote lijmklemmen zorgen ervoor, dat tijdens het drogingsproces de planken niet gaan wijken.

Ook de poten van de tuinbank worden gemaakt uit hardhouten planken en balken.

De tuinbank wordt uiteindelijk in elkaar gezet met een aantal verstevigingsbalken en hoekijzers, zodat een stabiele constructie ontstaat.

Binnenkort gaat HPG alle tuinmeubels plaatsen op locatie. We zullen u dan het eindresultaat laten zien!

gefreesde planken voor tuinbank op maat
gefreesde planken voor lamellen
poten voor tuinbanken in elkaar zetten
poten in elkaar zetten
tuinbank in elkaar zetten
tuinbank in elkaar zetten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Link to Contact Page