Vijver

 

Altijd al graag een vijver in uw tuin willen hebben? Maar weet u niet goed hoe u dit aan moet pakken? Er zijn natuurlijk veel factoren waarmee u rekening moet houden. HPG helpt u graag met het aanleggen en het onderhouden van uw ideale vijver.

Aanleg van vijver

Een vijver heeft een duidelijk toegevoegde waarde voor uw tuin en kan meerdere functies vervullen. Hij kan:

  • puur een sierelement in uw tuin zijn.
  • dienen als koivijver
  • dienen als zwemgelegenheid
  • zorgen voor extra waterberging in uw tuin, zodat u bij regenval geen wateroverlast krijgt. Zo kan ook het rioolsysteem ontlast worden. Door de klimaatverandering komen er steeds meer neerslagpieken, waardoor waterberging steeds belangrijker zal worden.
  • de biodiversiteit in uw tuin verhogen en daarmee de natuurwaarde versterken

De wijze van aanleg is sterk afhankelijk van de functie die uw vijver zal krijgen. Want er zijn volop mogelijkheden:

  • een natuurlijk water
  • een voorgevormde kunststof bak
  • een vrij te modelleren vorm van folie
  • een gemetselde vorm van beton of natuursteen.

Elk gewenst model of formaat is mogelijk. Wij adviseren u graag wat voor u het meest geschikt is. Ook kunnen we samen met u de meest geschikte plaats voor de vijver bepalen. Dit is afhankelijk van het gebruik van uw tuin, maar ook van bezonning, de aanwezige grondslag en omliggende beplanting.

Onderhoud van vijver

Kent u dat: een vijver vol groene smurrie? Of juist eentje waar geen plant in wil groeien? Ook een vijver heeft onderhoud nodig. Bij natuurlijk water kan dit vaak beperkt blijven tot het verwijderen van overtollige waterplanten en bladval. In andere gevallen is meer verzorging nodig om de waterkwaliteit goed te houden. En om te voorkomen dat het water vol raakt met groene algen. HPG kan u hierbij helpen. Onze hoveniers verzorgen uw beplanting, maar ook uw eventuele pomp of filterinstallatie.

Een koi stelt hoge eisen aan zijn leefomgeving. Een goede aanleg en onderhoud van de koivijver, bepaalt daarom de overlevingskansen van uw vissen. HPG heeft veel ervaring opgedaan met deze vijvers. Met een goede inrichting en een technisch hoogwaardige filterinstallatie houden we de waterkwaliteit optimaal.

Wilt u meer informatie over uw mogelijkheden? Bel: 0299-415205 of 0172-496000. Of stuur ons een e-mail.

tuinaanleg Purmerend, hovenier HPG
moderne vijver langs terras
aanleg stadstuin amsterdam, hovenier Purmerend
sfeervolle vijver in stadstuin
aanleg koivijver Amsterdam met computergestuurde waterkwaliteit
koivijver
aanleg tuin met vijver Zaandam, hovenier Purmerend
wateroverloop
Link to Contact Page