Tuin met vlonderterras Purmerend

Op basis van de wensen van de klant, maakte HPG Hoveniers een tuinontwerp met verschillende zitgelegenheden en veel bloeiende plantenborders. Deze tuin met vlonderterras, natuurstenen terras en een vlonder aan het water, biedt de eigenaar volop mogelijkheden om lekker in de tuin te zitten

Tuin met vlonderterras en tegelterras

Blikvanger in deze achtertuin is het ruime vlonderterras. Verhoogde plantenbakken en plantenborders zorgen voor een coulissenwerking en geven het vlonderterras een intieme sfeer. Dit wordt nog versterkt door de haag en de ergola langs 2 zijden van het vlonderterras. Ook de diverse grondspots en richtspots dragen bij aan de gastvrije sfeer van de tuin.
Een houten trap leidt naar het aan de tuin grenzende water. Hier ligt nog een kleine vlonder waarop men zich even rustig kan terugtrekken.
Direct grenzend aan het huis is gekozen voor een tegelterras dat overgaat in de diverse paden. De toegepaste tegels zijn voorzien met een slijtvaste laag, zodat kinderen hier kunnen spelen zonder krassen te veroorzaken. Voor het echte ravotten is een gazon aangelegd.

Beplanting tuin

Voor deze echte familietuin koos HPG Hoveniers een combinatie van veel bloeiende planten, zodat de tuin het hele jaar door een schouwspel is van bloem- en bladkleuren. De haag rondom de tuin is bij het tegelterras aangevuld met leibomen, zodat ook hier de privacy gewaarborgd is. De voortuin is soberder gehouden, in aansluiting op de statige uitstraling van het huis. Bolbomen zorgen voor een groene begeleiding van de oprit. Door hun beperkt voormaat zullen zij ook in de toekomst geen belemmering gaan vormen bij het in- en uitstappen.

 • tuin met vlonderterras
  tuin met vlonderterras
 • tuin met vlonderterras Purmerend
  tuin met vlonderterras Purmerend
 • straatwerk met lichtspots
  straatwerk met lichtspots
 • tuinaanleg Purmerend met straatwerk en leibomen
  tuinaanleg Purmerend met straatwerk en leibomen
 • straatwerk en plantwerk Purmerend
  straatwerk en plantwerk Purmerend
 • tuinaanleg met leibomen Purmerend
  tuinaanleg met leibomen Purmerend
Link to Contact Page