Onderhoud rotondes

 

Gemeente Purmerend heeft besloten om 9 rotondes in concessie te geven aan een exploitant. Dit biedt ondernemers of verenigingen de mogelijkheid om te adverteren op de rotondes. HPG Hoveniers voert het groenonderhoud van de rotondes uit.

Adoptie rotondes Purmerend per 1 juli 2015

In 2012 heeft HPG Hoveniers de rotonde aan de Edisonweg in Purmerend geadopteerd. Dit hoveniersbedrijf heeft de rotonde volledig ingericht met een representatieve beplanting. Vanaf 2012 voert HPG het groenonderhoud van deze rotonde uit.

In 2015 heeft de gemeenteraad van Purmerend besloten, dat er in totaal 9 rotondes in Purmerend in aanmerking komen voor adoptie, waaronder de rotonde aan de Edisonweg. Hiervoor is een 10-jarige concessie verleent aan een exploitant. Met ingang van 1 juli 2015 kunnen geïnteresseerden een rotonde adopteren. Het onderhoud van alle 9 rotondes wordt uitgevoerd door HPG Hoveniers.

Adverteren op rotonde

Iedereen die hiervoor interesse heeft kan adverteren op de 9 rotondes: bedrijven, instellingen of verenigingen. Tegenover elke wegaansluiting komt een reclamebord te staan. Dit heeft een standaard afmeting van 70 bij 50 cm. Hiermee gaan de reclameborden de rotondes niet overheersen en blijft de verkeersveiligheid gewaarborgd.

Adverteren op een rotonde is een zeer effectief, omdat hier elke dag veel mensen passeren. De vergoeding voor de reclameborden is afhankelijk van het aantal jaarlijkse verkeersbewegingen per rotonde.

Voor de reclameborden kan een contract worden afgesloten voor een periode van 1, 3 of 5 jaar.

Inrichting en onderhoud rotondes

In principe blijft de inrichting van de rotondes ongewijzigd. Voor het onderhoud van het groene middendeel wordt uitgegaan van de niveau’s zoals deze zijn beschreven in de catalogus van het CROW. Voor de meeste rotondes is de beeldkwaliteit niveau C, voor een enkele rotonde is dit niveau B (gras).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met HPG Hoveniers: 0299-415205 of info@hpg-hoveniers.nl.

onderhoud rotonde Purmerend

1 reactie op “Onderhoud rotondes”

 1. Geachte heer/mevrouw,

  Graag zou ik worden geinformeerd over de mogelijkheden van het adverteren op/adopteren van een rotonde.
  Welke rotondes zijn nog vrij? Wat zijn de kosten?
  Ik hoop dat u mij kunt informeren.

  Bij voorbaat dank.

  Met vriendelijke groet,

  R de V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Link to Contact Page