Tuinrenovatie Purmerend

Een klant verzocht HPG om een tuinrenovatie, omdat hij het water in zijn omgeving meer bij zijn tuin wilde betrekken. De tuin van deze klant lag  mooi aan het water. Helaas had men vanuit de tuin te weinig contact met dit water. De aanwezige vlonder was te klein om bezoek op te ontvangen. De rest van de tuin lag een stuk hoger dan het waterpeil, en was door een dichte struikenrij geheel afgesloten van het water. De klant wilde ook graag een alternatief voor het gazon, dat geen functie had maar wel veel onderhoud vergde.

HPG maakte het ontwerp voor de tuinrenovatie en verzorgde de hele uitvoering.

Complete tuinrenovatie: split wordt verlaagd vlonderterras

Een grote hoek van de tuin werd nauwelijks gebruikt. Dichte beplanting benam het zicht op het water, en de halfverharding van Ardenner split nodigde niet uit om hier te gaan zitten.

In de nieuwe situatie is deze hoek geheel afgegraven tot dicht boven het waterpeil van de aangrenzende waterloop. Het hoogteverschil is opgevangen met hardhouten keerwanden bekleed met Zweeds rabat. Het grote, nieuwe vlonderterras sluit met houten traptreden aan op de reeds bestaande vlonder. Een pergola overspant de nieuwe vlonder. Deze wordt begroeid met blauwe regen. Zo ontstaat een gezellige tuinkamer met een natuurlijk, schaduwgevend dak.

tuinhoek oude situatie
tuinhoek oude situatie
tuinrenovatie tuin: vlonder met pergola
vlonder met pergola

Gazon wordt bestrating en plantvakken

De zijtuin bestond uit een gazon en een halfverharding van Ardenner split. Maar nu de kinderen ouder zijn, is er weinig behoefte meer aan een speelgazon. De eigenaren willen graag een onderhoudsvriendelijke tuin, maar ze willen wel kunnen genieten van bloeiende beplanting. Daarom is gekozen voor een afwisselende bestrating met plantvakken.

gazon is vervangen door sierbestrating en plantvakken
oude situatie met gazon en split
tuinrenovatie: bestrating en plantvakken
bestrating met plantvakken

 

Trapconstructie

De bestaande trap ging van de aanwezige vlonder naar de hoger liggende zijtuin.  In de nieuwe tuin liggen hier twee houten traptreden die naar het lager gelegen vlonderterras gaan. Vanaf  deze vlonder gaat een nieuwe trap naar de zijtuin.

tuintrap oude situatie
tuintrap oude situatie
tuinrenovatie: tuintrap schellevis beton
nieuwe tuintrap
Link to Contact Page