Klimplanten als terreinafscheiding

Hoe zorg je voor een goed afsluitende, groene tuinafscheiding die snel dicht is? Gebruik eens klimplanten als terreinafscheiding.

De voordelen van klimplanten als terreinafscheiding

Veel mensen willen hun tuin veilig kunnen afsluiten, zonder het gevoel te krijgen dat ze opgesloten zitten. Dus het gebruik van beplanting is hiervoor ideaal. Het vormt een natuurlijke omgeving voor de bewoners. En daarnaast biedt het voedsel en schuilgelegenheid voor allerlei insecten en vogels. Maar helaas duurt het vaak lang voordat planten de gewenste hoogte hebben bereikt. En het nadeel van veel snelgroeiende struiken of coniferen is dat ze vaak de neiging hebben om erg breed te worden. Dit kost dan weer veel ruimte in de tuin.

Bij het gebruik van klimplanten als afscheiding spelen al deze nadelen niet. De beplanting groeit snel en neemt nauwelijks ruimte in beslag. Er is keuze uit een breed assortiment, dus u kunt kiezen voor een neutrale groene wand of voor bloeiende beplanting. Door de klimplanten langs een gaaswerk te laten groeien, hebben de planten een stevige ondergrond. En de tuin is ook vanaf de aanleg meteen geheel afgesloten.

De aanleg van de afscheiding

Bij dit project zijn de oude schuttingen vervangen door een gaaswerk met een begroeiing van klimop. Als staanders zijn hardhouten palen geplaatst. Daaraan zijn gegalvaliseerde schermen aangebracht met een maaswijdte van 10 bij 10 centimeter. Vervolgens is hiertegen een beplanting aangebracht van klimop. Het voordeel van deze plant is dat hij snel groeit, waardoor zich snel een dicht groen scherm vormt. De plant is wintergroen, dus de bewoners zitten ook in de winter geheel vrij. Daarnaast biedt klimop in het voorjaar bessen voor vogels en in het najaar nectar voor insecten.

 • palen voor afscheiding

  Plaatsen van palen als staanders

  palen voor afscheiding

  Plaatsen van palen als staanders

 • aanbrengen gaaswerk voor terreinafscheiding met klimop

  Aanbrengen van gaas

  aanbrengen gaaswerk voor terreinafscheiding met klimop

  Aanbrengen van gaas

 • gaaswerk voor klimplanten, afscheiding Leiden

  Gaaswerk voor klimplanten

  gaaswerk voor klimplanten, afscheiding Leiden

  Gaaswerk voor klimplanten

 • klimop langs gaaswerk als terreinafscheiding

  Klimop tegen gaaswerk

  klimop langs gaaswerk als terreinafscheiding

  Klimop tegen gaaswerk

Link to Contact Page